ראשי

טיולי פרימיום

טועמים עולם בסלוניקי

קולינריה בסלוניקי בירת יוון


5 ימים - בליווי שף


עושרו של המטבח היווני העממי לצד מטבח הגורמה.

ביקורים באתריה המפורסמים של סלוניקי וסביבותיה,טעימות מהמטבח היווני,

סיור בשווקים ובמטבחי הבשלניות העממיות, יקבים, יצרני גבינה ושמן זית,

טברנות אותנטיות, סדנת בישול וארוחות שף

יציאה: אפריל  2017

יום מס. 1: תל אביב - סלוניקי

עם הגיענו למלון ולאחר ארוחת צהריים ראשונה בסלוניקי נצא לסיור רגלי במרכז העיר מתיידדים עם השילוב הייחודי של תרבות עתיקה ומודרנית. נתמקד בעבר ובהווה של העיר בין היתר מהזווית היהודית. נתחיל באנדרטה להנצחת יהודי סלוניקי שנספו בשואה, נצעד לאורך הטיילת עד למגדל הלבן מגדל עגול, שנבנה במהלך המאה ה-15 ונועד לשמש כחלק ממערך ההגנה על העיר, פסלו של  פיליפוס השני, אביו של אלכסנדר מוקדון ומגדולי מלכי מקדוניה, ממשיכים למרכז העיר אל ויה אגנטיה (דרך רומית עתיקה שחיברה את רומא לבזנטיון שבמזרח וכיום הרחוב הראשי של העיר) נתפעם משער גלריוס המרהיב הוא שער ניצחון כדי לפאר את ניצחונותיו של גלריוס על הפרסים. נבקר ברוטונדה, מבנה עגול מן המאה הרביעית לספירה, מן העתיקים במבניי יוון ההיסטורית שנועד לשמש כמוזילאום לקיסר. נסיים את יומנו בארוחת ערב במסעדה משפחתית ובארוחה מסורתית ברובע לדדיקה ההיסטורי - שבו מסורת פוגשת את המטבח המקומי במיטבו, שילובים של תבשילי ירקות טריים, פירות ים וממולאים...


יום מס. 2 - המנזרים התלויים במטאורה

נצא לביקור באחת מתופעות הטבע המרשימות ביותר בעולם, המנזרים התלויים, הבנויים על ראשי הצוקים התלולים. מטאורה הוא נס גיאולוגי שאין אלא לראות כדי להאמין.  במטאורה נמצא אוסף מנזרים התלויים בקצותיהם של מצוקים מחודדים המזדקרים לגובה של עשרות מטרים בלבו של עמק פורה. נעצור בעיירה קלמבקה לארוחת צהרים במסעדה ייחודית בה מנצחת על הבישול המשפחתי הסבתא, מבשלת תבשילים בלקניים מסורתיים בסירי ענק... חוויה...                                                         נמשיך ונטפס אל המנזרים, ראשית צופים במיקומם על סלע תלול ולאחר מכן נצא לסיור רגלי קצר אל רגלי מנזר רוסאנו, משם נסע ונבקר במנזר ווארלם, ממשיכים לתצפיות על מנזרים נוספים. נבקר במחלבת גבינות משפחתית (3 דורות), נכיר את הגבינות היווניות המוכרות ונחשף לחלק מסודות הייצור המשפחתי שהועברו המדור לדור ועד ימינו. בסיום היום נשוב לסלוניקי.


יום מס. 3  –  סיור בשווק, סדנת בישול, סלוניקי

לאחר ארוחת הבוקר, בהדרכה מקומית, נתחיל את יומנו הקסום בחוויה גסטרונומית, שתתחיל באחד משווקי המזון העתיקים ביותר של אירופה ,בסלוניקי , המזמינים אותנו ללמוד על תרבות האוכל המקומית, מגלים את הצד האנין והעשיר של סלוניקי , מפגש  המשקף  מאות שנים של מסחר והשפעות  בים התיכון. נחשף לייצור השמן והזיתים המוכרים, נרכוש להנאתנו מוצרי מזון לסדנת הבישול שלנו ונתכנס במסעדת של שפית ידועה ,מקומית, ויחד איתה חוגגים הכנה משותפת של סעודת צהרים מסורתית המלווה ביינות מקומיים. אחה"צ - נבקר ביקב מתקופת השלטון העותומאני המשמר מסורת לייצור סוגי יין ואוזו ייחודים שעליהם נתענג בטעימות...לעת ערב ,מבושמים... נצא לסיור לילה ברובע לדאדיקה התוסס מנצלים את הזמן  לשוטטות  והיכרות של המקום בזמן חופשי אל תוך הלילה...

יום מס. 4 – חצי האי חלקידיקי

לאחר ארוחת הבוקר, נצא ליום של טיול בחצי האי חלקידיקי, שלוש לשונות יבשה ארוכות, שנמתחות פנימה אל תוככי הים האגאי, ואוצרות בחובן מפרצים כחולים ועיירות צבעוניות ומבודדות. במהלך היום, נבקר בעיירת החוף הצבעונית והתוססת, אוראנופוליס, ממנה נצא להפלגה אל מול חופי לשון היבשה של אתוס – רפובליקה נזירית אוטונומית, שהכניסה לנשים אסורה אליה מהמאה ה 11 ועד עצם היום הזה. נשוט עד למרחק של 500 מ' מהחוף (הטווח הקרוב ביותר, אליו נשים יכולות להגיע) , ונוכל לצפות במנזרים היפהפיים, הנטועים על מצוקי חצי האי למרחוק, תוך שהם משקיפים על הים הכחול שמתחתם. נשוב לסלוניקי לסיומו של יום בארוחת ערב במסעדת טברנה ייחודית ומסורתית נהנים משפע מטעמי מזטים ולגימת האוזו, לצלילי מוזיקת הרמבטיקו המלווה אותנו לסיומו של מסע מענג...

יום מס. 5 – סלוניקי – תל אביב

לאחר ארוחת הבוקר, ניפרד .מקסמו של המקום נשבעים שנשוב לבקר....

תם המסע שלנו, יוצאים לשדה התעופה לטיסתנו  ארצה.


מחיר הטיול לנוסע בחדר זוגי -.............. אירו

המחיר כולל: ט

טיסה תל אביב – סלוניקי וחזרה, כולל מיסים והיטלי דלק.

אוטובוס צמוד

לינה במלון תיירות טובה.

ארוחות בוקר + 4 ארוחות צהרים / ערב

סדנת שפית ידועה

ליווי קולינרי – שף

ביקור במחלבת גבינות

ביקור ביקב

הכרות עם ייצור השמן, הזיתים והאוזו

מדריך ישראלי

טיפים לכל נותני השירותים בחו"ל.

 

המחיר אינו כולל:

ביטוח בריאות ומטען

שינויים במחירי מיסי הנמל, היטל ביטחון ותוספת דלק.

 

הערות: המחיר מותנה במינימום של 20 משתתפים.

המסעדות ובתי האוכל המופיעים במסלול הם בגדר תוכנית הטיול בלבד ועלולים להשתנות מטעמים

שאינם תלויים בנו.

 

טועמים עולם - קולינרי בסלוניקי יוון

קולינריה בסלוניקי יוון

5 ימים - בליווי השף שאול בן אדרת

עושרו של המטבח היווני העממי לצד מטבח הגורמה.

ביקורים באתריה המפורסמים של סלוניקי וסביבותיה, טעימות מהמטבח היווני, סיור בשווקים ובמטבחי הבשלניות העממיות, יקבים, יצרני גבינה ושמן זית,טברנות אותנטיות, סדנת בישול וארוחות שף


יום מס. 1: תל אביב - סלוניקי

עם הגיענו למלון ולאחר ארוחת צהריים ראשונה בסלוניקי נצא לסיור רגלי במרכז העיר מתיידדים עם השילוב הייחודי של תרבות עתיקה ומודרנית. נתמקד בעבר ובהווה של העיר בין היתר מהזווית היהודית. נתחיל באנדרטה להנצחת יהודי סלוניקי שנספו בשואה, נצעד לאורך הטיילת עד למגדל הלבן מגדל עגול, שנבנה במהלך המאה ה-15 ונועד לשמש כחלק ממערך ההגנה על העיר, פסלו של  פיליפוס השני, אביו של אלכסנדר מוקדון ומגדולי מלכי מקדוניה, ממשיכים למרכז העיר אל ויה אגנטיה (דרך רומית עתיקה שחיברה את רומא לבזנטיון שבמזרח וכיום הרחוב הראשי של העיר) נתפעם משער גלריוס המרהיב הוא שער ניצחון כדי לפאר את ניצחונותיו של גלריוס על הפרסים. נבקר ברוטונדה, מבנה עגול מן המאה הרביעית לספירה, מן העתיקים במבניי יוון ההיסטורית שנועד לשמש כמוזילאום לקיסר. נסיים את יומנו בארוחת ערב במסעדה משפחתית ובארוחה מסורתית ברובע לדדיקה ההיסטורי - שבו מסורת פוגשת את המטבח המקומי במיטבו, שילובים של תבשילי ירקות טריים, פירות ים וממולאים...


יום מס. 2: המנזרים התלויים במטאורה

נצא לביקור באחת מתופעות הטבע המרשימות ביותר בעולם, המנזרים התלויים, הבנויים על ראשי הצוקים התלולים. מטאורה הוא נס גיאולוגי שאין אלא לראות כדי להאמין.  במטאורה נמצא אוסף מנזרים התלויים בקצותיהם של מצוקים מחודדים המזדקרים לגובה של עשרות מטרים בלבו של עמק פורה. נעצור בעיירה קלמבקה לארוחת צהרים במסעדה ייחודית בה מנצחת על הבישול המשפחתי הסבתא, מבשלת תבשילים בלקניים מסורתיים בסירי ענק... חוויה...                                                         נמשיך ונטפס אל המנזרים, ראשית צופים במיקומם על סלע תלול ולאחר מכן נצא לסיור רגלי קצר אל רגלי מנזר רוסאנו, משם נסע ונבקר במנזר ווארלם, ממשיכים לתצפיות על מנזרים נוספים. נבקר במחלבת גבינות משפחתית (3 דורות), נכיר את הגבינות היווניות המוכרות ונחשף לחלק מסודות הייצור המשפחתי שהועברו המדור לדור ועד ימינו. בסיום היום נשוב לסלוניקי.


יום מס. 3: סלוניקי - סיור בשווק, סדנת בישול

לאחר ארוחת הבוקר, בהדרכה מקומית, נתחיל את יומנו הקסום בחוויה גסטרונומית, שתתחיל באחד משווקי המזון העתיקים ביותר של אירופה ,בסלוניקי , המזמינים אותנו ללמוד על תרבות האוכל המקומית, מגלים את הצד האנין והעשיר של סלוניקי , מפגש  המשקף  מאות שנים של מסחר והשפעות  בים התיכון. נחשף לייצור השמן והזיתים המוכרים, נרכוש להנאתנו מוצרי מזון לסדנת הבישול שלנו ונתכנס במסעדת של שפית ידועה ,מקומית, ויחד איתה חוגגים הכנה משותפת של סעודת צהרים מסורתית המלווה ביינות מקומיים. אחה"צ - נבקר ביקב מתקופת השלטון העותומאני המשמר מסורת לייצור סוגי יין ואוזו ייחודים שעליהם נתענג בטעימות...לעת ערב ,מבושמים... נצא לסיור לילה ברובע לדאדיקה התוסס מנצלים את הזמן  לשוטטות  והיכרות של המקום בזמן חופשי אל תוך הלילה...

יום מס. 4 – חצי האי חלקידיקי

לאחר ארוחת הבוקר, נצא ליום של טיול בחצי האי חלקידיקי, שלוש לשונות יבשה ארוכות, שנמתחות פנימה אל תוככי הים האגאי, ואוצרות בחובן מפרצים כחולים ועיירות צבעוניות ומבודדות. במהלך היום, נבקר בעיירת החוף הצבעונית והתוססת, אוראנופוליס, ממנה נצא להפלגה אל מול חופי לשון היבשה של אתוס – רפובליקה נזירית אוטונומית, שהכניסה לנשים אסורה אליה מהמאה ה 11 ועד עצם היום הזה. נשוט עד למרחק של 500 מ' מהחוף (הטווח הקרוב ביותר, אליו נשים יכולות להגיע) , ונוכל לצפות במנזרים היפהפיים, הנטועים על מצוקי חצי האי למרחוק, תוך שהם משקיפים על הים הכחול שמתחתם. נשוב לסלוניקי לסיומו של יום בארוחת ערב במסעדת טברנה ייחודית ומסורתית נהנים משפע מטעמי מזטים ולגימת האוזו, לצלילי מוזיקת הרמבטיקו המלווה אותנו לסיומו של מסע מענג...

יום מס. 5 – סלוניקי – תל אביב

לאחר ארוחת הבוקר, נשלים סיורינו בעיר וניפרד ...עד הפעם הבאה...מנפלאות המסע שלנו ונצא לשדה התעופה לטיסתנו ארצה.


יציאות :    6 מאי,  3 יוני  2015

מחיר הטיול לנוסע בחדר זוגי -......................אירו

המחיר כולל: טיסה תל אביב – סלוניקי וחזרה, כולל מיסים והיטלי דלק.

אוטובוס צמוד

לינה במלון תיירות טובה.

ארוחות בוקר + 4 ארוחות צהרים / ערב

סדנת אוכל עם שפית ידועה

ליווי קולינרי – השף שאול בן אדרת

ביקור במחלבת גבינות

ביקור ביקב

הכרות עם ייצור השמן, הזיתים והאוזו

מדריך ישראלי

טיפים לכל נותני השירותים בחו"ל.

המחיר אינו כולל:

ביטוח בריאות ומטען

שינויים במחירי מיסי הנמל, היטל ביטחון ותוספת דלק.


הערות: המחיר מותנה במינימום של 15 משתתפים.

המסעדות ובתי האוכל המופיעים במסלול הם בגדר תוכנית הטיול בלבד ועלולים להשתנות מטעמים שאינם תלויים בנו.

 

טועמים עולם - קולינרי בטוסקנה ואומבריה

טועמים עולם  – קולינרי בטוסקנה ואומבריה  
5 ימים של חוויה קולינרית
שף - מלווה קולינרי
אירוח בחווה חקלאיות שהפכו למלונות בוטיק מפנקים,
טובלים ביופיין של  אומבריה וטוסקנה

יציאות: 2017

יום מס.1 – אומבריה

בטיסת בוקר נגיע לאיטליה ונצא בנסיעתנו למקום לינתנו בבית החווה העתיק שבאומבריה. נתרענן ונתכנס לסדנת אוכל ראשונה מפנקת ורבת טעמים המאופיינת באוכל מסורתי מקומי המלווה בטיבול פטריות הכמהין שבהתמחות חוות הצייד – ברוסקטות כמהין, לזניה כמהין  טלה ועגל ברוטב כמהין. נתענג על שולחן עמוס בריחות וטעמי המקום מלקקים אצבעות וחותמים את היום הראשון.


יום מס. 2 – טוסקנה
בבוקר – נבקר על גבעות טוסקנה ביקב שלBindella לסיור בין קווי הייצור של היין הלבן, היין האדום, הגראפה ושמן הזית מין היקב שמשקף את עושרו ויופיו של אזור מונטפולצ'אנו. נמשיך למנזר הבנדיקטים  "הר הזיתים הגדול" Monte Oliveto Magiore הבולט על רקע נוף אדמוני של יערות האורן, הזית והאלון. המנזר, מראשית המאה ה- 14, מציג בגאווה יצירות אמנות נדירות של שני אמנים מפורסמים מהמאה ה- 15. לעת ערב נגיע למקום לינתנו בחווה עתיקה בטוסקנה ולאחר התרעננות נתכנס לארוחת ערב ממטעמי החווה - עונג צרוף.

3 בתי חווה בטוסקנה
יום מס. 3 : טוסקנה – סיינה – מולטופולצ'אנו
לאחר ארוחת בוקר מפנקת, נצא לשוק! אין כמו לגעת ולטעום מתוצרת האיכרים השופעת גבינות, נקניקים - בראשם הפרושוטו ... וגם פרחים , ליקרים, מאפים ריבות או ממרחים הכל טרי טרי וריחני כשהמשתנה היחידי הוא העונה בשנה... והחגיגה גדולה! נבקר בעיר סיינה – השוכנת על שלוש גבעות בחבל הכי רומנטי באיטליה, מזמינה להתמסר לכיכרותיה ורחובותיה, וליהנות היום מימי הביניים. נמליץ ונוביל לביקור במסעדות העיר המזמינות. אחה"צ נמשיך לביקור בעיר מונטפולציאנו Montepulciano שבדרך היין, יהלום טוסקני , שורשיה אטרוסקיים ועיקר פיתוחה בימי הביניים וברנסאנס. בדרך -  נצפה בנופים מהממים ואווירה טוסקנית חמה.  נעצור בקפה Il Poliziano מהמאה התשע עשרה . לעת ערב – נתכנס במסעדת בשרים המתמחה בהגשת הסטייק הפלורנטיני הידוע - .Bistecca alla Fiorentina

3 מנות אוכל בטוסקנה
יום מס. 4 :  טוסקנה
לאחר ארוחת הבוקר המפנק, נתכנס לסדנת אוכל עם שפית איטלקייה לבישול טוסקני מסורתי, שפית שכבר פינקה שועי עולם ויחד נכין ארוחת מלכים הכוללת בין היתר אנטיפסטי וברוסקטות, מנה ראשונה על בסיס פיצ'י (פסטה טוסקנית) רטבים בנוסח המקום, 3 סוגי בשרים, יין מונטפולציאנו ללא הגבלה וקינוחים עם קפה. נמשיך לחווה המייצרת מספר סוגי גבינות ייחודיים ופיקורינו בפרט, נלמד על תוצרתה, נטעם ונתענג בליווי יין. נמשיך לעיר Pienza מורשת אונסקו, עיר קטנה וחמודה המתמחה בייצור גבינות עיזים מהמשובחות באיטליה. נמשיך לחוות לינתנו לליל מנוחה עם חיוך...

יום מס. 5: אומבריה / אורבייטו

בתום עוד ארוחת הבוקר מפנקת, נשים פנינו לעיר אורבייטו - עיר עתיקה הבנויה על צוק סלע געשי, קטנה ומקסימה בה רחובות ציוריים מוקפת בנוף מדהים. אווירת ימי הביניים ושרידים אטרוסקים נצפים בכל פינה. נעלה לעיירה בפוניקולר (רכבת כבלים במסלול תלול) נסייר בעיר – בכיכר הדומו Piazza del Duomo, נצפה על קתדרלת אורבייטו בעלת החזית הגותית-איטלקית צבעונית, נטייל בעיר כשמתחתנו -  מערכת מפוארת של המנהרות התת-קרקעיות, שתחילת חפירתן מתחת לעיר החלה עוד בימי האטרוסקים לפני כ3,000- שנה. נמליץ ונוביל למסעדות המקום .



ואז...תמו נפלאות המסע שלנו.

ניפרד עד הפעם הבאה... וניסע לשדה התעופה לטיסתנו ארצה.


המחיר כולל:

· טיסות שכר במסלול ת"א-רומא-ת"א, כולל מסים והיטלים.

· 4 לילות בבית חווה טוסקנית - הכולל ארוחת בוקר.

· ארוחות ערב מסורתיות ייחודית.

· ארוחת בשרים ייחודית.

· 2 סדנאות אוכל בליווי שפים איטלקים.

· ביקור וטעימת יין ביקב.

· ביקור וטעימות במפעל גבינות.

· ביקור בשוק אוכל טוסקני.


· כניסות לאתרים כמפורט במסלול.

· אוטובוס צמוד לביצוע הביקורים.

· מלווה קולינרי שף  + מדריך ישראלי מקצועי .

· טיפים לנותני השירותים בחו"ל.

המחיר אינו כולל:
ביטוח רפואי ומטען, הוצאות אישיות,  טיפ למלווה הקבוצה הישראלי.


הערות: המחיר מותנה במינימום של 16 משתתפים. במקרים שאינם תלויים בנו עלול סדר הביקורים או האתרים והאירוח להשתנות.

פרטים ורישום: שניר ברוך,   0544331919


New layer...
   

טועמים עולם קולינרי בברצלונה

טיול קולינרי עם גיל חובב
ותושב ברצלונה - האדריכל שלומי אלמגורגיל חובב 3
4 ימים של טעמים, מוסיקה
ואדריכלות קטלונית

יציאה: 2016
 

טועמים עולם קולינרי בבודפשט

בודפשט טיול בוטיק בדגש קולינרי


בליווי שף


5 ימים

מסע אוכל לארץ ההונגרים 

יציאות: אפריל 2017, אוקטובר 2016

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

<< התחלה < הקודם 1 2 הבא > סיום >>