ראשי טיולי פרימיום טועמים עולם קולינרי בבודפשט

טועמים עולם קולינרי בבודפשט

בודפשט טיול בוטיק בדגש קולינרי


בליווי שף


5 ימים

מסע אוכל לארץ ההונגרים 

יציאות: אפריל 2017, אוקטובר 2016


יום 1
ניפגש בשדה התעופה ונמריא לבודפשט בירת הונגריה ארץ הפפריקה.
עם הגעתנו נצא לסיור רגלי בחוצות העיר שחוברה לה יחדיו. נבקר ברובע היהודי שבליבו בית הכנסת דוהניי, השני בגודלו בעולם. טעימה ראשונה מן המטבח ההונגרי נמליץ על מסעדת קדאר השכונתית אשר מגישה, בין השאר, פפריקאש צ'ירקה ונוקדלי עם שומלואי גלושקה לקינוח. נמשיך לבזיליקת אישטבאן הקדוש, נטייל בשדרות אנדראשי – השאנז אליזה של בודפשט חולפים על פני בית האופרה המפואר, ניסע ברכבת התחתית, הראשונה ביבשת אירופה לעבר כיכר הגיבורים וגן העיר. משם לכיכר וורושמרטי שבקצה מדרחוב ואצי המפורסם ובו יריד חג המולד המסורתי עם היין החם, הקיורטוש, הלאנגוש ושאר מאכלי הרחוב ההונגריים שאסור להחמיץ. לקינוח,קפה ועוגות – כי פרוסה אחת זה הרי לא תספיק – בז'רבו, הקונדיטוריה המפורסמת ביותר בהונגריה. אם עוד יישאר כוח במותנינו ומקום בכרסנו ננעלאת היום בארוחת ערב במסעדת "סר לנסלוט": כמו אבירי ימי הביניים – כאן אוכלים עם הידיים מנות ענק שמוגשות על אלונקות...

גולש הונגרי בבודפשט
יום 2
את הבוקר נתחיל לאורך הטיילת שעל שפת הדנובה הכחולה, נחצה את גשר השלשלאות, לעבר בודה. נטפס לגבעת המבצר, אל הארמון ואל כנסיית מתייאש, כדי לצפות על העיר ממצודת הדייגים. במהלך הסיור נעצור - איך לא? - לקפה ולעוגות בקונדיטוריית רוזברום, מהידועות בהונגריה שבה מגישים את הקרמש (קרמשניט) הטובה בעיר. בבית היין הסמוך נטעם מהיינות ההונגריים ובראשם הטוקאי המפורסם – יין המלכים ומלך היינות כפי שכינה אותו המלך לואי ה-14. את ארוחת הצהריים נסעד במסעדת פוז'וניי, מהאהובות בעיר. משם נמשיך לכיכר הגיבורים ולגן העיר. לאלה שירצו נוכל להמליץ על קינוח במסעדת קפה קור, ביסטרו מקומי אלגנטי ומוקפד שמציע מבחר משתנה מכוכבי המטבח ההונגרי. ונמשיך לשייט לילי על הדנובה עם כוס משקה.
http://www.cafekor.com/
גולש הונגרי במחבת
יום 3
לאחר ארוחת הבוקר נערוך קניות בשוק האוכל המרכזי של בודפשט, נסייר בין דוכני הסלמי והפפריקה, ננשנש טפרטו – גלדי שומן - ונרים כוס של פרוץ' לחיים. על בטן מלאה נבקר בחנות למכירת פאלינקות ונטעם מברנדי הפירות ההונגרי לסוגיו. בתום ארוחת הצהריים בקישפיפה – מהוותיקות במסעדות העיר - נבקר במוזיאון צוואק אוניקום של יצרנית האלכוהול הגדולה במדינה. עד לארוחת הערב נוכל (בתשלום) להתרגע במרחצאות שבהם התברכה בודפשט או לדגום את אחת המגדניות הפזורות בעיר. בארוחת הערב נוכל ונמליץ להתענג במסעדת "רוזנשטיין", שנחשבת זה שנים לאחת המסעדות הטובות בהונגריה. בתפריט: מנות מוקפדות מן המטבח ההונגרי...
http://www.rosenstein.hu/

קורטוש הונגרי



















יום
4

בשעות הבוקר נחקור את נפלאות העיר על פי טעמנו, בסדנת בישול: נלמד כיצד להכין כמה מן המנות המסורתיות של המטבח המקומי. אחרי ארוחת הצהריים שנתקין בעצמנו.
אחר הצהריים נוכל לצאת (בתשלום נוסף) ברכבת הפרברים לעיירת האומנים סנטאנדרה השוכנת מרחק כחצי שעה נסיעה מבודפשט. המעוניינים יוכלו לבקר בגלריות שבעיירה, לבחון את הטורטים במוזיאון המרציפן ולרכוש עבודות יד הונגריות.
עם ערב – נצא לקרוע את העיר ללא הפסקה: נסייר בין הפאבים המקומיים, בתי היין המקסימים והמועדונים האופנתיים שבהם מבלים אנשי הלילה של הבירה ההונגרית...

בודפשט על הדנובה
יום 5: בודפשט-תל אביב
לאחר ארוחת הבוקר, ניפרד מבית המלון, ונצא לכיוון נמל התעופה ונגיד א-וויסונטלאטאשרה, להתראות עד הפעם הבאה... 

מחיר ................................ לאדם בחדר זוגי.

תוספת ליחיד בחדר – 280 יורו.


המחיר כולל:

· טיסות שכר במסלול ת"א-בודפשט-ת"א, כולל מסים והיטלים.

· 4 לילות במלון מדרגת תיירות טובה על בסיס לינה וארוחת בוקר.

· 4 ארוחות צהריים או ערב בכל יום כמפורט במסלול.

· טעימות - מאפי קונדיטוריה, יין/פאלינקה.

· סדנת אוכל.

· שף מלווה קולינרי לטיול

· מלווה טיול ישראלי 


· טיפים לנותני השירותים בחו"ל, כניסה לאתרים כמפורט במסלול.

המחיר אינו כולל:

· ביטוח רפואי ומטען.

· הוצאות אישיות.

· טיפ למלווה הקבוצה הישראלי.


הערות: המחיר מותנה במינימום של 16 משתתפים.

במקרים שאינם תלויים בנו עלול סדר הביקורים או האתרים להשתנות .

רישום ופרטים: ברוך שניר 0544331919,    כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת